Sluiten

Nieuwe website allesoverantwerpen.nl live

Gepubliceerd op 01 november 2023 / Geschreven door Patrick van Zundert

Vandaag is de geheel vernieuwd website van allesoverantwerpen.nl live gegaan. De oude site begon zichtbaar te verouderen en was aan een nieuw jasje toe. Een restyling van de website is meteen een goed moment om alle content na te lopen en waar nodig te actualiseren. Dat is bij de lancering van de 3e versie van allesoverantwerpen.nl meteen gebeurd. De afgelopen weken is er achter de schermen volop gewerkt aan het controleren van de informatie en waar nodig de teksten aan te passen. Er zijn meteen nieuwe foto’s geschoten in Antwerpen, zodat ook het visuele plaatje weer voor zover mogelijk up-to-date gebracht is.

Sinds 2008

In 2008 werd de website allesoverantwerpen.nl gelanceerd. Op dat moment was het aanbod van goede en neutrale online informatie over de stad Antwerpen nog schaars, ondanks dat het op dat moment een van de topbestemmingen in België was (en nog steeds is). De website was al snel succesvol. Binnen een jaar domineerde de website de topposities in zoekmachines zoals Google op het trefwoord Antwerpen en gerelateerde onderwerpen. Het leidde tot duizenden bezoekers per maand. Vooral in de decembermaanden heeft de website veel bezoekers van eerlijke informatie gezien.

Alles over Antwerpen versie 1
2008: de eerste versie van Alles over Antwerpen

Nieuwe website in 2015

Tijdens de piekjaren 2014 en 2015 liepen de bezoekersaantallen van de website op naar bijna een miljoen bezoekers per jaar. De oorspronkelijke website was qua opzet en lay-out inmiddels wel achterhaald. Het was tijd voor een nieuwe website. De oranje- en roodtinten maakten plaats voor een website met meer licht en lucht. Veel wit, ondersteund door lichtgrijs zorgde ervoor dat foto’s en teksten ineens veel beter tot hun recht kwamen.

Een door een designer laten ontwerpen nieuw logo zorgde voor een betere uitstraling. Het rood werd vervangen door donkerblauw. Het oranje werd subtieler toegepast binnen de nieuwe site.

De 2e versie van alles over Antwerpen
2015: de tweede versie van Alles over Antwerpen

Versie 3

Inmiddels zijn we weer 8 jaar verder en kijk je nu naar de 3e versie van allesoverantwerpen.nl. De nieuwe website was inmiddels noodzaak geworden. Nieuwe technieken, de overgang naar ‘mobile first’ en een veranderende vraag vanuit de consument hebben ervoor gezorgd dat Silver Media de afgelopen jaren aan de slag is gegaan met het moderniseren van de portfolio. Dit jaar zijn een aantal bestemmingssites aan de beurt, waaronder allesoverantwerpen.nl.

Wat is er nieuw?

De compleet vernieuwde website lijkt in eerste instantie nog wel op de oude versie. De nieuwe site oogt echter frisser en opener. Door ruimtes te herdefiniëren is er een website ontstaan die vooral gericht is op het bieden van de juiste informatie, maar die visueel beduidend aantrekkelijker is dan de oude website. Alle foto’s staan er nu in HD-kwaliteit in, wat vooral tot uiting komt op beeldschermen met een hoge pixeldichtheid. Denk aan de retina-schermen van Apple en de schermen van de betere mobiele telefoons.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe site is er goed rekening gehouden met de verschillende soorten devices en schermformaten. Op vrijwel ieder schermformaat zou de website nu optimaal tot zijn recht moeten komen.

Alles over Antwerpen versie 3
2023: de derde versie van Alles over Antwerpen