Sluiten

Schildersmarkt Lambermontmartre

Lambermontmartre

Vijf keer per jaar wordt er in Antwerpen een openlucht schildersbeurs gehouden. Dit evenement staat bekend onder de naam Lambermontmartre. De naam is een combinatie van het kunstenaarswijk Montmartre in Parijs en de Lambermontplaats in Antwerpen. Dit is de plek waar Lambermontmartre ooit begonnen is.

In de loop der tijd groeide de openlucht kunstmarkt uit haar voegen. De enige optie was verhuizen, waarbij Lambermontmartre terecht kwam op de Leopold de Waelplaats. Daar wordt voor het Museum van Schone Kunsten vijf maal per jaar Lambermontmartre georganiseerd. Dankzij de waterpartij en de vele bomen op het plein ontstaat er een heerlijke sfeer die misschien nog wel beter is dan het door commercie en toerisme inmiddels overvolle Montmartre in Parijs.

Kunstenaars bieden op Lambermontmartre hun schilderijen, tekeningen, zeefdrukken, ansichtkaarten, foto’s, etsen, posters en affiches. Ook kun je hier allerlei kunstboeken kopen. Voor horeca is er op de markt zelf amper plek. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in de horecazaken die aan en rondom de Leopold de Waelplaats te vinden zijn.

Sommige artiesten zijn bezig aan hun kunstwerken tijdens de beurs. Zo kun je live zien hoe de verschillende werken tot stand komen. Over het algemeen is Lambermontmartre gezellig druk. Er is zelden sprake van overvolle wandelroutes tussen de kraampjes. De sfeer is over het algemeen ook heel relaxed, zoals het uiteraard hoort op een dergelijk evenement. Tijdens de markt wordt er gezorgd voor live muziek.

Lambermontmartre

Praktische informatie

Waar?
Op het plein voor het Museum van Schone Kunsten. Deze staat aan de Leopold de Waelplaats.

Wanneer?
Op de laatste zondag van de maanden mei, juni, juli, augustus en september.

Wat kost het?
Er wordt geen entreegeld geheven. Lambermontmartre is vrij te bezoeken.

Meer informatie?
Bezoek de website www.lambermontmartre.be voor meer informatie.