Sluiten

Winter in Antwerpen 2016/2017

Gepubliceerd op 17 december 2016 / Geschreven door Patrick van Zundert

Winter in Antwerpen 2016/2017

De decembermaand betekent in Antwerpen feest! Onder het motto ‘Winter in Antwerpen’ worden er allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd. Het bekendste is natuurlijk de Antwerpse kerstmarkt waar jaarlijks honderdduizenden mensen uit Antwerpen maar ook ver daarbuiten vandaan komen. Het blijft echter niet bij alleen maar bij een verzameling van kerstkraampjes waar je winterse artikelen en lekkernijen kunt kopen. Zo staat er ook dit jaar aan de Scheldekaaien weer een enorm reuzenrad dat een prachtig uitzicht biedt over de Antwerpse binnenstad en de Schelde, kun je de schaatsen weer onderbinden op de ijspiste op de Groenplaats, kun je zoenen onder de mistletoe op de Grote Markt en kun je van een ijsbaan afglijden op het Steenplein.

Al met al is er ook deze winter weer een programma dat het de moeite waard maakt om naar Antwerpen te komen. Houd er rekening mee dat het tijdens kerstmis in Antwerpen extra druk zal zijn.

China Light

Een fraai evenement dat dit jaar voor de tweede keer in de Antwerpen Zoo gehouden wordt is China Light. Hierbij hebben Chinese lichtkunstenaars de dierentuin in de avonduren omgetoverd tot een bijzondere dierentuin met verlichte dieren. Hoogtepunt zijn natuurlijk de twee enorme Chinese draken die aan het begin van de route al te zien zijn. China Light kun je tegen betaling bezoeken tot en met 15 januari 2017. Er wordt met twee shifts gewerkt: eentje van 18 tot 20 uur en eentje van 19:30 tot 21:30 uur. Vooraf kaartjes kopen is vanwege de populariteit aan te bevelen.

Praktische info

Winter in Antwerpen is begonnen op zaterdag 10 december 2016 en duurt tot en met zondag 8 januari 2017. China Light gaat nog een weekje langer door. De meeste attracties en evenementen openen om 12 uur (op zaterdag en zondag om 11 uur) en stoppen rond 21 uur (op vrijdag en zaterdag om 23 uur). Op zaterdag 24 en zaterdag 31 december gelden er aangepaste tijden vanwege kerstavond en oudejaarsavond.

Officiële info is te vinden op www.winterinantwerpen.be