Sluiten

Bierpassie weekend

Eenmaal per jaar verzamelen bierliefhebbers zich op de Groenplaats in Antwerpen. Dat is op het moment dat daar het Bierpassie weekend gehouden wordt. Dit bierfestival is een driedaags evenement dat geheel in het teken staat van Belgische speciaalbieren. Dit is het uitgelezen moment om verschillende Belgische bieren uit te proberen. Er wordt gewerkt met degustatieglaasjes. Dit zogenaamde Biersommelier Proefglas heeft een inhoud van 20 centiliter en schaf je eenmalig aan. Vanwege de beperkte inhoud kun je een groter aantal bieren op één dag uitproberen.

Bierpassie weekend

Het Bierpassie weekend wordt altijd in de zomer gehouden. Het is een buitenevenement, waardoor de weersinvloeden zeker van belang zijn voor het succes. Vandaar dat het plaatsvindt in de zomermaanden. Het Bierpassie weekend vindt plaats op drie dagen vrijdag, zaterdag en zondag. Op vrijdag opent het evenement aan het einde van de middag. Op zaterdag en zondag begint het in de regel al rond het middaguur. Op de officiële website van het Bierpassie weekend kun je de exacte tijden en data zien.

Praktische informatie

Waar?
Op de Groenplaats in het historisch centrum van Antwerpen.

Wanneer?
Antwerpen Proeft wordt eenmaal per jaar in de zomer gehouden en duurt drie dagen.
De exacte data vind je op bierpassieweekend.be.

Wat kost het?
De entree is gratis. Om bieren te kunnen proeven moet je een sommeliers glaasje kopen. Het afrekenen van de bieren geschiedt met aangeschafte jetons (muntjes).

Waar kan ik parkeren?
Betaald parkeren kan in diverse parkeergarages in de directe omgeving. Ga je alcoholhoudende bieren drinken? Dan is het beter om met het openbaar vervoer of een taxi te komen.

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.

Bierpassie weekend