Sluiten

Chocolade & Pateekesweek

De Chocolade & Pateekesweek zet de chocolatiers, bakkers, patissiers, koffiehuizen en tearooms in Antwerpen en omliggende plaatsen in de kijker. Het is een proeverijroute speciaal voor wie van chocolade, pateekes, ijs, koffie of thee en ander lekkers houdt! Om deel te nemen heb je een chocolade & pateekes pas nodig. Deze is verkrijgbaar bij alle deelnemende zaken en Visit Antwerpen (in het Steen en op het Centraal Station). Bij de pas krijg je een gedrukte brochure waarin alles vermeld staat over de huidige editie van de Chocolade & Pateekesweek, de deelnemende bedrijven en welke lekkernijen je kunt gaan proeven.

Chocolade

Chocolade Week

Chocolade en Antwerpen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Andere steden in België troepen zich maar al te graag uit tot chocoladehoofdstad van België, maar het is een feit dat de Belgische chocolade-industrie ooit in Antwerpen begonnen is. In het jaar 1831 opende chocolatier Louis Meurisse aan de Antwerpse Damplein de allereerste Belgische chocoladefabriek.

Inmiddels telt Antwerpen tientallen plekken waar je al dan niet ambachtelijk gemaakte chocoladeproducten kunt kopen. Antwerpen kent zelfs eigen unieke chocoladeproducten zoals de Antwerpse Handjes en de Antwerpse Diamantjes. Voor menig toerist is een bezoekje aan een Antwerpse chocolatier een must tijdens een stedentrip naar Antwerpen.

Om chocolovers op een leuke manier kennis te laten maken met chocolade in Antwerpen is de Chocolate Week in het leven geroepen. Inmiddels is deze samen met de Pateekes Week samengevoegd tot de Chocolade & Pateekesweek.

Pateekes

Pateekes Week

In België wordt vaak de term “pateeke” of “patee” gebruikt om te verwijzen naar gebakjes, zoals taartjes, gebak, en andere lekkernijen die in bakkerijen worden verkocht. Vandaar dat men in Antwerpen een zogenaamde Pateekes Week in het leven had geroepen. Deze viel vlak na de Chocolate Week, waarmee de Pateekes Week inmiddels is samengevoegd.

Praktische info

De Chocolade & Pateekesweek wordt jaarlijks aan het einde van de winter gehouden.

Actuele info over de data, kosten en deelnemende bedrijven vind je op deze website.

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.