Sluiten

Het Fotomuseum (FOMU)

In 2004 is het Fotomuseum (FOMU) heropend en komen er jaarlijks bijna 100.000 bezoekers kijken naar bijzondere fotocollecties en alles over de geschiedenis van fotografie. Het museum toont een aantal oude camera’s en leert je over de techniek en de bedreigingen van foto’s. Ook zijn alle belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de fotografie zijn op chronologische volgorde zichtbaar gemaakt. Door middel van workshops en lezingen kun je je nog verder verdiepen in de wereld van de fotografie.

Naast de vaste collectie heeft het Fotomuseum een tentoonstelling die iedere vier maanden verandert. Op die manier kunnen verschillende facetten van de fotografie belicht worden en blijft het voor bezoekers interessant om van tijd tot tijd terug te keren naar dit museum. In de Galerie krijgen vooral jonge fotografen de kans om hun werk te tonen aan de massa.

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Workshops

Het Fotomuseum geeft elk jaar diverse workshops op verschillende niveaus en voor verschillende leeftijden. Zo zijn er tijdens de zomervakantie een aantal speciale workshops voor kinderen. Een actueel overzicht van de workshops kun je hier vinden.

Inspiratie

De exposities waarbij foto’s van Belgische en internationale fotografen getoond worden zijn een grote bron van inspiratie voor gevorderde maar ook voor beginnende fotografen. Leer van hun technieken, zie hoe compositie, standpunt en belichting grote invloed kunnen hebben op het uiteindelijke resultaat.

Praktische informatie

Waar?
Het Fotomuseum is gevestigd aan de Waalse Kaai 47.

Openingstijden
Het Fotomuseum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10 tot 18 uur. Op maandag is het Fotomuseum normaal gesproken gesloten. Op Paasmaandag is het Fotomuseum wel geopend.

Het Fotomuseum is gesloten op 25 en 26 december en op 1 en 2 januari.

Prijs
Actuele entreeprijzen vind je op de website van het Fotomuseum. Als je in het bezit bent van een geldige Antwerp City Pass dan mag je gratis naar binnen.

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.