Sluiten

Beerwalk

Bier en België. Je zou bijna denken dat het geen toeval is dat beide woorden met de letter ‘B’ beginnen, want Belgen houden van bier en de Belgen produceren al eeuwenlang verschillende bieren die tot de besten ter wereld gerekend mogen worden. Verschillende bierstijlen kennen hun oorsprong in België zoals Lambiek, Vlaams Rood, Oude Geuze en Belgisch Witbier. Het kan dan ook niet anders dan dat een stad als Antwerpen ook zijn eigen biercultuur en historie heeft. Veel van de geschiedenis van Antwerpen als bierstad is amper bij het grote publiek bekend, zeker niet bij mensen die van buiten de stad komen. Voor die grote groep is het de moeite waard om een bierwandeling door Antwerpen te maken.

Gelukkig kun je in Antwerpen deelnemen aan een bierwandeling die door Beerwalk georganiseerd worden. Tijdens een drie uur durende wandeling staat de geschiedenis van Antwerpen en zijn bieren centraal. Daarnaast ga je een vijftal speciaalbieren proeven.

Beerwalk

Tijdens de bierwandeling ga je heel veel leren over de geschiedenis van Antwerpen als bierstad. Je gaat er achter komen welke invloed de vroeger massaal aanwezige bierbrouwerijen hebben gehad op de stad en hoe je in het hedendaagse Antwerpen de soms verborgen hints naar het brouwverleden terug kunt zien. De gids die de bierwandeling begeleidt heeft een uitgebreide kennis van bier in het algemeen en de Antwerpse bieren. Je zult gaan zien dat Antwerpen meer te bieden heeft dan het Bolleke of een Seef.

Wij hebben zelf deelgenomen aan de Beerwalk en vonden het absoluut de moeite waard. De organisatie zorgt ervoor dat er tussen de bieren die je te proeven krijgt altijd wel een uniek bier zit dat je niet zomaar ergens anders kunt drinken. Daarnaast hebben we nog heel veel opgestoken over Antwerpen, terwijl we dachten wel het nodige over de stad te weten.

Praktische informatie

De Antwerpse Beerwalk wordt vrijwel dagelijks (vaak op meerdere tijdstippen) gelopen onder begeleiding van een Nederlandstalige gids. Boeken kan via internet en je kunt tot 48 uur voor aanvang kosteloos annuleren.

Om een boeking te maken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Om bieren te mogen proeven moet je volgens de Belgische wet tenminste 16 jaar oud zijn. Deelnemen onder de 16 jaar mag, alleen krijg je dan frisdrank in plaats van bier te drinken. Als je de BOB bent kun je natuurlijk ook altijd om fris in plaats van bier vragen.

Ga voor meer info en reserveringen naar beerwalk.be/nl.
O ja, de bierwandelingen worden ook in andere Belgische steden zoals Gent, Brugge en Kortrijk georganiseerd.

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.