Sluiten

Zomerwandelingen in Antwerpen

Gepubliceerd op 20 mei 2016 / Geschreven door externe bron

Zomerwandelingen in Antwerpen

Deze zomer kunnen wandelliefhebbers opnieuw een deel van de stad Antwerpen (her)ontdekken onder begeleiding van een gids. Geïnteresseerden hebben de keuze uit twee wandelingen: ‘Het theater van het leven’ en ‘Onbekend is onbemind!’ waarin respectievelijk de wijken Quartier Latin en Luchtbal centraal staan.

Naar jaarlijkse traditie staan er deze zomermaanden opnieuw stadsgidsen klaar om wandelliefhebbers een stukje Antwerpen te laten (her)ontdekken. “Zomerwandelingen bieden een uitgelezen kans om meer te weten te komen over een specifiek deel van de stad”, zegt Koen Kennis, schepen voor toerisme. “Niet alleen boeiend voor toeristen, maar ook voor eigen bewoners. Zij kunnen op deze manier eens een andere blik werpen op de stad waarin ze elke dag vertoeven. Elk jaar zijn de verschillende wandelingen zeer populair, dus wees snel om tickets te bestellen!”

Quartier Latin - ’Het theater van het leven.’

Om en rond het Theaterplein bevindt zich het bruisende Quartier Latin, de theaterbuurt van Antwerpen. Samen met een stadsgids ontdekken deelnemers de rust van de 15-de eeuwse kloostertuin van het Elzenveld, de architectuur van de vele theaters, de antiquariaten en modewinkels in de Leopoldstraat, en heel wat bekende restaurants en cafés. De perfecte ingrediënten voor een zomerse wandeling.

Luchtbal - ’Onbekend is onbemind!’

De Luchtbal is een Antwerpse wijk waar iedereen wel eens voorbij rijdt via de Antwerpse ring of de Noorderlaan. De wijk evolueerde van een barakkenkamp na WO I, over een tuinwijk in de jaren twintig, tot een moderne woonwijk in de jaren vijftig. Vandaag is het een buurt die na een periode van stilstand en de opmaak van een masterplan volop in verandering is. Allerlei nieuwe bouw- en renovatieprojecten en evenementen zorgen ervoor dat de Luchtbal opnieuw een aantrekkelijke woonbuurt wordt.

Meer info op http://www.visitantwerpen.be/zomerwandelingen.

Praktisch

· Quartier Latin:
o zaterdagen 2, 16, 30 juli en 13, 27 augustus, van 17 tot 19 uur
o plaats van afspraak: vóór de Bourlaschouwburg

· Luchtbal:
o zaterdagen 9, 23 juli en 6, 20 augustus, van 17 tot 19 uur
o plaats van afspraak: op de hoek van Groenendaallaan – Columbiastraat (langblok met de blauwe terrassen)

· Tickets kosten 8 euro en zijn te koop bij de bezoekerscentra van Visit Antwerpen of online op http://www.visitantwerpen.be/zomerwandelingen. Op de dag van de wandeling kunnen deelnemers ook tickets kopen bij de gids voor 10 euro, zo lang de voorraad strekt.

Foto:  © Stad Antwerpen