Sluiten

Wijnbars in Antwerpen

Bij België denk je misschien al snel aan bier als het gaat over alcoholische dranken en bars. Ja, natuurlijk vind je in een stad als Antwerpen een aantal uitstekende biercafés waar je een heerlijk pintje kunt drinken. Levensvreugde is iets dat de Antwerpenaren hoog in het vaandel hebben staan. En bij levensvreugde – de locals hanteren vaak de Franse uitdrukking ‘Joie de vivre’ – hoort lekker eten en drinken. Een heuse bourgondische instelling dus. Het drinken van wijn is iets wat prima in dat kader past. Vandaar dat je in Antwerpen een aantal wijnbars vindt, waar deze van druiven gemaakte drank centraal staat.

Wij gaan geregeld in Antwerpen een lekker glas wijn drinken. Dat doen we bij voorkeur in een van de wijnbars die de stad rijk is. Daar wordt de wijn meestal begeleid door een goed verhaal en optioneel door een lekker plankje met bijpassende kazen en andere lekkernijen.

Hieronder vind je wijnbars in Antwerpen waar we zelf graag komen en die we met een gerust hart aan durven te bevelen.

Belgian Wines

Belgian Wines

Het klimaat van België leent zich tegenwoordig uitstekend om prima wijndruiven te verbouwen. In een aantal delen van België worden er wijnen geproduceerd. Wil je kennismaken met de verschillende Belgische wijnen? Dan is een bezoek aan Belgian Wines een aanrader. Zij hebben een gevarieerde en boeiende wijnkaart, waarbij je de wijnen ook per glas kunt bestellen. Ga je voor een frisse cava, een fruitige witte wijn of een vollere rode wijn? Welke wijn je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat de wijn geserveerd wordt met een goed verhaal.

Ons eerste bezoek aan Belgian Wines was ook meteen onze eerste kennismaking met Belgische wijnen. Wat we je kunnen vertellen is dat ze in België heerlijke wijnen maken en dat Belgian Wines dé plek in Antwerpen is om dat te ervaren.

Belgian Wines
Oudevaertplaats 24
2000 Antwerpen

Wijnbar Belgian Wines is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 16:00 tot 0:00 uur. Op zaterdag kun je van 11:00 tot 0:00 uur wijn komen drinken en op zondag is Belgian Wines van 11:00 tot 18:00 uur geopend.

Belgian Wines
Belgian Wines